Written By Samet Tosun
Categories:

Aklınıza ne küfür geliyorsa hepsini söyledim. Tabi daha sonradan yanıma gelen Volkan Şen ve İsmail Köybaşı’da bundan nasibini aldı.

Samet Tosun: Bana o gün olan olaylardan biraz bahseder misin ?

Halit Gür: Maç günü nice şehrine geldik. Trafik yüzünden biraz gecikmelide olsa maça geldik. Dakikalar geçiyordu 18. Dakika’da 1-0 geriye düşmemize rağmen tempo hiç düşmedi taki dakikalar 42’yi gösterinceye kadar, durum şuan 2-0’dı. Ve ben o an kendimi tutamadım ve sahaya atladım ve Fatih Terim’e doğru yürümeye başladım. Aklınıza ne küfür geliyorsa hepsini söyledim.

Tabi daha sonradan yanıma gelen Volkan Şen ve İsmail Köybaşı’da bundan nasibini aldı. Sonra görevliler geldi ve beni tutarak stadın dışarısına çıkardılar. O gece orada kaldım. Beni bırakmadılar. Ertesi gün beni mahkemeye çıkardılar. Hakim bana yurt dışına çıkma yasağı verdi. Hakime, benim oğlumun sünnet düğünü var ve benim Türkiye’ye gitmem lazım deyince, sağ olsun yasağı kaldırdı. Daha sonra ekim ayında ikinci kez mahkemeye çıkarıldım. 127 euro para cezası ödemeye karar kıldı, ve bitti.

İşte o görüntüler;

Samet Tosun: Peki olay günü polis’in size karşı hal ve hareketleri nasıldı ?

Halit Gür: Polislerin bana karşı hal ve hareketlerinde hiçbir problem yoktu. Sigara felan verdiler. Kısaca gayet güzel davrandılar diyebilirim.

Samet Tosun: Peki abi Bursaspor senin için ne ifade ediyor ?

Halit Gür: Ailem, çocuklarım neyse benim için Bursaspor’da aynıdır. En son Trabzon deplasmanına oğlum Selim ile gitmiştik.

Samet Tosun: Bursaspor ile tanışman nasıl oldu ?

Halit Gür: Sene 1992, Bursaspor ve Fenerbahçe Türkiye kupasında karşılaştılar. İlk ozaman tanıştık, gerçi 2-0 yenilmiştik ama önemli olan o değil, o günden bugüne Bursaspor benim hayatımda.

Samet Tosun: Bundan 7-8 sene önce Türkiye şampiyonu olmuş bir takımın, ligten düşme aşamasına gelmesine sebep nedir ?

Halit Gür: Yöneticilerin yanlış bir şekilde takımı yönetmesidir. Başka bir açıklaması yok maalesef.

Samet Tosun: Bizim aracılığımız ile Bursaspor yönetimine bir şeyler söylemek ister misin ?

Halit Gür: Destek olma zamanı köstek olma değil, kim Bursa’mıza yarar sağlarsa bu taraftar onu kolay kolay unutmaz, tıpkı rahmetli Yazıcı da olduğu gibi, ama yapanı da unutmaz Bursa futbol şehri, ne yazık ki şu şehre adam akıllı birileri sahip çıkmıyor çok yazık herkese nasip olmaz böyle şanlı taraftar.

Samet Tosun: Bursalı olarak Bursa için neler söylersin?

Halit Gür: Bursa’yı anlatmaya kelimelerin telafuzu olmaz. Bursa’yı anlatmakl değil yaşamak lazım.

Samet Tosun: Söylemek istediğin başka şeyler varmı?

Halit Gür: Alayına isyandır bu, Bursa’mıza yemin olsun, amatöre düşsek bile terk etmeyeceğiz. Son Trabzon deplasmanında yapılan tezahüratları hiç unutmayacağım. 15 dakika hiç durmadan söyledik. Yani iyiki böyle taraftara sahibiz ben üstümde Bursaspor formasını Avrupa sokaklarında gururla dolaşıyorum. Formayı görenler zaten Texas’ı hemen tanıyorlar. Yani öyle birileri gelsin ki bize yakışsın. Sen çok yaşa Bursaspor’um.

Bu röportaj 2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Samet Tosun
samettsn@yahoo.com