Yazar Yağmur Doğru'nun yeni kitabı ''Serzenişi Aşk'' okurlarla buluştu!
28.04.2026 - Salı 17:50
Aşk, sitem ve içsel kırılmaların şiirle buluştuğu yeni bir eser raflardaki yerini aldı. Yazar Yağmur Doğru, edebiyat yolculuğundaki üçüncü kitabı “Serzenişi Aşk” ile okur karşısına çıktı. Tutku's Yayınevi etiketi ile yayınlanan kitapta, şiirle başlayan yazma serüvenini daha olgun ve derin bir anlatımla sürdüren Doğru, yeni kitabında aşkın farklı yüzlerini; özlem, sitem, vazgeçiş ve yeniden toparlanma duygularıyla birlikte ele alıyor.
Kitabın ortaya çıkış sürecini anlatan Doğru, yazmanın kendisi için bir meslekten çok bir yaşam biçimi olduğunu vurguluyor. Yazma eyleminin çoğu zaman yoğun duygusal kırılmalarla başladığını ifade eden yazar, “Mutluyken yazamıyorum. İçimde bir sarsıntı, bir eksilme ya da derin bir duygu olması gerekiyor” sözleriyle üretim sürecine ışık tutuyor. “Serzenişi Aşk”, yalnızca romantik bir anlatı değil; aynı zamanda insanın kendi iç dünyasıyla hesaplaşmasını merkeze alan şiirsel bir yolculuk sunuyor. Yazar, kitabın isminde özel ve kişisel bir anlam bulunduğunu belirtirken detay vermekten kaçınıyor. Ancak eserin genel atmosferi; aşkın yanında sitem, özlem ve içsel çatışmalarla örülü bir duygu dünyasına işaret ediyor.
Kitabın kapak tasarımı da eserin ruhunu yansıtan güçlü bir metafor taşıyor. İlk fikirde deniz ve nehrin yan yana ama birbirine karışmayan hali düşünülse de, süreç sonunda ortaya çıkan tasarımda bir tarafı alevler içinde, diğer tarafı buzlarla kaplı bir görsel tercih edildi. Bu zıtlık, kitabın temel duygusal çatışmasını görsel olarak da destekliyor. Önceki çalışmalarına göre bu kitabın daha bilinçli ve olgun bir üretim süreciyle ortaya çıktığını ifade eden Doğru, okur geri dönüşlerinin de bu yönde olduğunu söyledi.
Yazar Yağmur Doğru'nun yeni kitabı ''Serzenişi Aşk'' okurlarla buluştu!
Siyer Eğitim Merkezi Diorama Müzesi kapılarını açtı!
Mesut Biçim'in albüm lansmanına yoğun ilgi!
Tan Taşçı ve Baha’dan sürpriz düet “Unuttum”
Lil Zey'den farklı bir aşk yorumu ''Muamma''
Habil Ceyhan'dan Harbiye'de yeni bir buluşma adresi!
Sibel Can'dan Naz Şenlendirici'ye duygusal sözler ''Sanki kızım gibi..''
Alternatif rock'ın sevilen isminden yeni single ''Beynimde karıncalar''
486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali coşkuyla kutlandı!
“Rabbim ne olur toparla beni” ile Engin Uzun Kayseri’de yoğun ilgi gördü!