İbrahim Tatlıses'ten muhteşem geri dönüş!
İsmail Saymaz ''Tosun Bank''
12.11.2020 - Perşembe 22:28
Kitap Hakkında;
1980’lerden beri Türkiye’de kurulan saadet zincirlerinin son halkası, “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın kurduğu Çiftlikbank oldu. İsmail Saymaz, ”Tosun Bank“ diye adlandırdığı bu saadet zincirinin yükselişini ve Aydın’ın binlerce kişinin parasını çarparak yurtdışına kaçışını anlatıyor. Gelir dağılımının bozulmasıyla birlikte, emek harcamadan servet edinme hevesiyle başı dönmüş insanların bazen ilahiler, bazen milli marşlar eşliğinde dolandırılmasının kırk yıldır süren öyküsü bu.
“Nasıl ki Banker Yalçın, 12 Eylül’ün gardırop Atatürkçülüğünü, Titan Kenan 28 Şubat iklimini, Jet Fadıl’sa İslâmcı kıpırdanışı sermayeye çevirdiyse, imam hatip lisesinden terk olan Tosuncuk Mehmet de bu dönemin milliyetçi ve muhafazakâr kimliğine büründü. Çiftlik Bank’ı 15 Temmuz’a karşı verilen direnişle özdeşleştirmekten tutun da, Osmanlı’yı anlatan bir dizinin oyuncusunu reklam yüzü yapmaya, tesis açılışlarında Kudüs’e selam göndermekten, Aydın’ı Fatih Sultan Mehmed’e benzetmeye kadar her türden hamasete başvuruldu. Banka yönetim kurulu üyesinin güreşçilerden seçildiği liyakatsiz bir bürokrasinin, kamu ihaleleriyle semirtilmiş işadamlarının ve partizanlaşmış memurların elinde kalan Türkiye’nin Tosuncuk Mehmetler üretmesi kaçınılmazdır. Gelir adaletsizliği, işsizlik ve yoksulluk var oldukça bir Tosuncuk gidecek, bir başka umut taciri gelecektir.”
Yayın Tarihi: 05.11.2020
Yayınevi: İletişim Yayınları
Baskı Sayısı: 1. Baskı
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı:143
Kitabı satın almak için aşağıda bulunan linkleri kullanabilirsiniz.
Peki İsmail Saymaz Kimdir ?
Aslen Pazaryolu, Erzurum kökenli bir ailenin çocuğu olsa da Rize'de doğmuştur. 11 Temmuz 1980 doğumlu olan Saymaz, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. >>Devamını okumak için tıklayın!
Hasret Dilek Delier yazdı ''Gidenlerin ardından''
Milli takım coşkusuna Murat Dalkılıç imzası!
Hasret Dilek Delier yazdı ''Hüzünlü 19 mayıs''
Şarkıcı Pau, konser gelirini şehit aileleri ve polis teşkilatına bağışladı!
Gazapizm’den İzmir’de alevli sahne şovu ile unutulmaz konser!
Model 10 Yıl sonra İzmir ve İstanbul konserleri ile yeniden sahneye döndü!
Cem Belevi’den ressam annesine destek!
İspanya’dan Eurovision boykotu “Tarihin doğru tarafında yer alıyoruz”
İbrahim Erkal'ı unutmayan şeyler sadece şarkıları değildi!
Müziğimin insanlara iyileştirme, dayanışma ve umut verme aracı olmasını istiyorum!