Kaan Demirdöven'in yeni kitabı ''Erdemliler Cemiyeti Hılfü’l-fudûl'' çıktı!

22.03.2023 - Çarşamba 14:01

“Mitle gerçek arasındaki bu zevkli gezintide okuyucuya bir de tarihin ruhu eşlik edecek.” Arabistan’da, İslam öncesi dönemde kurulan Hılfü’l-fudûl Teşkilatı, hem ticari hem de dini bir merkez olan Mekke’ye gelen yabancıların uğradıkları haksızlıkların bertaraf edilmesi ve Arap kabileleri arasında haksızlıkları ve zulmü önlemek amacıyla kurulmuş bir pakt, bir sözleşme idi.




Anadolu İrfan Bilgeliği’ni derinden etkileyen hatta Batı’daki Şövalye teşkilatlarının, birtakım ezoterik geleneklerin ilham aldığı bu Arapça kavrama “fazilet sahiplerinin antlaşması” diyebiliriz ya da Erdemliler Cemiyeti... Hz. Muhammed’in de henüz gençken iştirak ettiği bu sözleşmeyle başlayan hikâye günümüzde yaşanan bir macerayla birleşerek okurları alışılmadık öykülerle tanıştırıyor. Gerçekle gerçeküstünün ustalıkla kaynaştığı bu öyküde yerel kültürden evrensele açılan ve yine eve dönen baş döndürücü bir gezi okuru bekliyor. “Bir yanda dinlerin hikmetleri, diğer yandan felsefenin bilgeliği ile yazar, imge ve kavramları iç içe işleyerek bir bellek oluşturuyor…” Kaan Demirdöven’in yazdığı Erdemliler Cemiyeti Hılfü’l-fudûl Destek Yayınları’ndan çıktı.

Kaan Demirdöven kimdir?

1975 yılında Almanya'da dünyaya geldi. 1992'den beri edebiyatla ilgileniyor. Hemen her türde yazıyor. Bugüne dek yayımlanmış 17 kitabı var. Yaşamını yazar, senarist ve parfümör olarak sürdürüyor. Parfüm mimarisi tasarımı ve saray eskrimi alanlarında eğitim veriyor.

✨ Günlük Burç Yorumları

Koç
Boğa
İkizler
Yengeç
Aslan
Başak
Terazi
Akrep
Yay
Oğlak
Kova
Balık

📊 Günün Anketi

Sizce 2026’nın en önemli gündemi ne olacak?

👉 Ekonomik Kriz
👉 Yapay Zeka
👉 İklim Değişikliği
👉 Küresel Siyaset