Usta sanatçı Cengiz Kurtoğlu, Çilem Duman'ı sahnesinde konuk etti!
Türkiye’deki ilk fusion pop şarkısı Atiye'den ''Ses seda yok''
02.12.2021 - Perşembe 15:11
Türk pop müziğinin renkli ismi Atiye, 3 yıl süren suskunluğuna noktayı koydu. Atiye geleneksel Qawwali müziğinin üstüne sözlerini Sibel Algan’ın yazdığı düzenlemesi Erol Sebebci’ye ait yeni şarkısı ‘Ses Seda Yok’u Mikslarj etiketiyle tüm dijital dünyada yayımladı.
Türkiye’de çıkan ilk fusion pop şarkısı olma özelliğini taşıyan ‘Ses Seda Yok’un kayıtları Mumbai ve İstanbul’da gerçekleşti. Dünyaca ünlü Hint’li keman maestro’su Kala Ramnath’ın eşlik ettiği şarkıda bir tür hint zurnası olan ‘shehnai’ ilk defa Türk şarkısında kullanıldı. Coşkulu ve bünyedeki tesiri uzun süren şarkı, farklı kültürlerin birleştirilmesinden oluşuyor.
Şahmeran dansı ve Nagina
Aytekin Yalçın yönetmenliğinde çekilen, güçlü görsel zenginliğe sahip video klipte Atiye dans koreografisini Çisil Sıkı ile birlikte hazırladı. Video klipte Atiye modernize edilmiş şahmeran dansı ile Nagina’yı (eski hint filmi dansı) kullandı. Önümüzdeki aylarda diğer yeni şarkılarını kısa aralıklarla müzikseverlerin beğenisine sunacak olan Atiye, bu şarkıların da yer aldığı albümünün hazırlıklarını tamamlamak üzere.
https://www.youtube.com/watch?v=b0F7Z_n3PDo
Qawwali (Kavvali), Hint Çişti sufilerinin müziğidir. Yaklaşık 700 yıllık bir geleneğe dayanır. Önceleri günümüz Hindistan ve Pakistan topraklarındaki tekkelerde çalınmakta iken daha sonra uluslararası ilgi gördü. Özellikle Nusret Fateh Ali KHan'ın farklı milletlerden müzisyenlerle gerçekleştirdiği çalışmaları, kavvali müziğin ün kazanmasını sağladı. Dinleyiciler ve müzisyenlerin kavvali çalınırken bir tür vecd durumunda geçtiği, kendilerini Tanrı ile bir hissettikleri söylenir.
Şarkıcı Rıza Tamer hayatını kaybetti! Peki Rıza Tamer kimdir?
Ayşe Gül Yıldırım’dan okuma listenize mutlaka eklenmesi gereken kitaplar!
Okan Bayülgen’den ebeveynlere çarpıcı uyarı “Çocuğun canı sıkılmalı!”
Ozan Orhon, dizi yapımcılarına sert tepki gösterdi ''en büyük sorumlu sizsiniz''
Acun Ilıcalı “Almanya’da kanal aldık, büyüdükçe devamlı borçlanma oluyor“
Gökhan Akar: Sanatçının işi sadece şarkı yapmak değil, toplumun yarasına dokunmaktır!
Beyaz perdede işgal altındaki toprakları anlatan filmler!
Gazeteci Abdussamed Tosun “Afrika’ya fakir demek, hırsızı aklamaktır” diyerek uygar dünya söylemini eleştirdi!
Yasin Yalçın, motosikletiyle izmir’den dünyaya uzanan sıradışı bir yolculuğa imza atıyor!
Bora Duran'dan genç yetenek ile sürpriz düet ''Haberin yok''