Şarkıcı Adnan Fırat'tan duygulandıran Arif Akpınar paylaşımı!
Yaz. Mehtap Karlı: ''Yazdıklarımın bir gün birçok kişiye ulaşacak olması fikri gerçekten çok güzeldi''
30.09.2022 - Cuma 14:13
Abdussamed Tosun: Yazmaya nasıl başladınız? Bu konuda size ilham olan şey neydi? Mesela ne oldu da ben yazmalıyım dediniz?
Mehtap Karlı: Öncelikle Merhabalar yazmaya ilk olarak 2005 yılında başladım, lise yıllarımda yazdığım kompozisyonların beğenilmesi ve genel olarak yazmaya yatkın oluşum buna etken oldu diyebilirim. Açıkçası şundan dolayı diye bir şey söyleyemem bir anlık yazma isteği diyebiliriz, bir anda verilmiş bir karardı daha çok.
Abdussamed Tosun: Sizin heyecanınıza da ortak olmak istiyoruz. İlk kitabınızı yazdığınızdan, basılması ve elinize ulaşmasına kadar geçen süreci bizimle paylaşır mısınız? Neler hissettiniz, ilk kitap ilk heyecan? Bizim için en önemli detaylardan bir tanesidir bu, bu süreci sizden dinlemek isteriz?
Mehtap Karlı: İlk kitabım çıktığında elbette çok mutlu oldum, yazdıklarımın bir gün birçok kişiye ulaşacak olması fikri gerçekten çok güzeldi. İlk başlarda açıkçası yayınlanır mı acaba diye bir korku yok değildi içimde ama iç sesim ne olursa olsun vazgeçme dedi ve başardım. Başarmanın yarısı kendine inanmaktır ve kendine inanırsan başaramayacağın hiçbir şey yoktur bence.
Abdussamed Tosun: Bize biraz yazarken dikkat ettiğiniz şeylerden bahseder misiniz? Mesela yazdığınız ortamdan ve dinlediğiniz müzikten gibi, kesinlikle böyle olmalı yoksa yazamam dediğiniz noktalar var mı?
Biraz klişe olacak belki ama genellikle sessiz ve huzurlu ortamlarda yazarım. Bir anlık bir ilham; belki bir çiçekten, belki denizden, belki yaşanmışlıklardan yola çıkarak kelimelerin sihirli gücüne inananlardanım.
Abdussamed Tosun: En başa dönelim, Mehtap Karlı kimdir? Nasıl bir ailede büyüdü? Bize biraz Mehtap Karlı' dan bahseder misiniz?
Mehtap Karlı: 22 Eylül 1982 doğumlu, 5 yıllık evli, çocuk gelişimi mezunu, annesi hemşire, babası esnaf olan bir ailenin büyük kızı olarak dünyaya geldi. Mükemmel bir anne ve babanın kızı olarak hayatına devam ederken küçük yaşta babasını kaybedip hayatla mücadelesini erken yaşta başlattı. Babasının ölümünün ardından annesiyle hayata tutunmaya çalışırken annesinin ani ölümü ile adeta hayatı alt üst oldu. Sonrasında hayat acizleri affetmez diyerek çıktığı bu yolda çok daha güçlü bir şekilde hayata tutundu. Şimdilerde ise mutlu bir evliliği var.

Abdussamed Tosun: Birazda kitabınızdan bahsedelim, ''Bir Kalbe Kaç Yara Bandı Gerek'' nasıl ortaya çıktı? İsminin bir hikayesi var mı? Bize biraz kitaptan bahseder misiniz?
Mehtap Karlı: Kitabımda tamamen yaşanmışlıklardan yola çıkarak, kendi hayat hikayemi ve çevremde gördüğüm tanık olduğum yaşanmış hikayeleri de içinde barındırdığı için bu ismi uygun gördüm. Çok fazla acı kayıplar vermem nedeniyle; bir kalp daha fazla ne kadar yaralanabilir ki, her defasında bu kadar üzüntüye nasıl dayanabilir bir insan, tam hayata tutunmaya çalışırken hayat her defasında nasıl da çelme takar ona? gibi sorulardan yola çıkarak isminin kitaba çok uyumlu olduğunu düşünüyorum. Ve ilk aklıma gelen kesinlikle bu isimdi. Kitabımda daha çok kendi yaşadıklarım ve yaşamımdan çıkardığım dersler var diyebilirim…
https://twitter.com/dskultursanattr/status/1575424106157281282
Abdussamed Tosun: Peki kimsenin okumayacağını bilseniz bile yazar mıydınız? Yazmak bir tutku mu yoksa meslek mi?
Mehtap Karlı: Kesinlikle kimsenin okumayacağını dahi bilsem yine de yazmaktan vazgeçmezdim. Çünkü yazmak bir tutkudur, yazmak rahatlatır ve çoğu zaman kimselere anlatamadığınız her şeyi kelimelere dökerek sayfalarda birleştirirsiniz.
Bu güzel röportajı yaparak bana fırsat verdiğiniz için de teşekkür ederim. Son olarak söylemek istediğim; hayallere ulaşmak için yalnızca çok istemek lazım ve unutmamalı ki; başarmanın yarısı inanmaktan geçer. Biz kendimize inanırsak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.
Röportaj: Abdussamed Tosun
dskultursanat@yahoo.com
Ayşe Gül Yıldırım’dan okuma listenize mutlaka eklenmesi gereken kitaplar!
Okan Bayülgen’den ebeveynlere çarpıcı uyarı “Çocuğun canı sıkılmalı!”
Ozan Orhon, dizi yapımcılarına sert tepki gösterdi ''en büyük sorumlu sizsiniz''
Acun Ilıcalı “Almanya’da kanal aldık, büyüdükçe devamlı borçlanma oluyor“
Gökhan Akar: Sanatçının işi sadece şarkı yapmak değil, toplumun yarasına dokunmaktır!
Beyaz perdede işgal altındaki toprakları anlatan filmler!
Gazeteci Abdussamed Tosun “Afrika’ya fakir demek, hırsızı aklamaktır” diyerek uygar dünya söylemini eleştirdi!
Yasin Yalçın, motosikletiyle izmir’den dünyaya uzanan sıradışı bir yolculuğa imza atıyor!
Bora Duran'dan genç yetenek ile sürpriz düet ''Haberin yok''
Güçlü sesi ile Naz Şenlendirici sektöre merhaba dedi!