Caracal Robotic Rookie inspiration ödülünün sahibi oldu!

27.04.2024 - Cumartesi 14:35

Mehmet Rıfat Evyap MTAL - Yazılım Lisesi FRC Robot Takımı Caracal Robotics Marmara Regional'da ve San Francisco'da düzenlenen East Bay Regional'da ödüllerle ayrılarak Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden takımlardan biri olan Caracal Robotics, jürilerin takdiriyle Rookie Inspiration ödülünün sahibi oldu.




Houston, Teksas'da düzenlenen First Championship Dünya Şampiyonasına birçok farklı ülkeden 600 robot takımı, 22 bin öğrenci katılım gösterdi. Mehmet Rıfat Evyap MTAL - Yazılım Lisesi'nin bünyesinde faaliyet gösteren FRC Robot Takımı, Caracal Robotics mühendislik, yaratıcılık ve estetiği bir araya getiren projeleriyle dikkatleri üzerine çekti.Şırnak'ta İkizce Köyü Ortaokulu'na robot takımı kurma çalışmaları devam eden ve bu okuldan 2 kız öğrencinin İstanbul'da düzenlenen yarışmaya katılımı için tüm masraflarını üstlenerek deneyimlerini paylaşan Caracal Robotics, yaptığı çalışmalar neticesinde Dünya Şampiyonasında Rookie Inspiration ödülünü kazandı.




Yarışma süresince Houston Başkonsolosu Sn. Ahmet Kırıntı ve Houston Eğitim Ataşesi Sn. Ali Kılınçlıoğlu da yarışma alanına gelerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti ve desteklerini ilettiler. Öğrenci ekibi ve danışmanları, bu önemli başarılarının ardından tebrikleri hak ediyor. Başarılarının devamını diliyoruz.

✨ Günlük Burç Yorumları

Koç
Boğa
İkizler
Yengeç
Aslan
Başak
Terazi
Akrep
Yay
Oğlak
Kova
Balık

📊 Günün Anketi

Sizce 2026’nın en önemli gündemi ne olacak?

👉 Ekonomik Kriz
👉 Yapay Zeka
👉 İklim Değişikliği
👉 Küresel Siyaset