D Media, Akasya Durağı’nın devam edeceğini açıklayan senarist hakkında suç duyurusunda bulunulacak!
Ankara Abisi Yasin Oyanık kimdir?
12.03.2026 - Perşembe 17:39
1985 yılında Ankara’da doğan Yasin Oyanık, kamuoyunda “Ankara Abisi” olarak tanınan bir sosyal sorumluluk gönüllüsüdür. Hayatını ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye adayan Oyanık, tek başına başladığı iyilik yolculuğunu zamanla geniş bir dayanışma hareketine dönüştürmeyi başarmıştır. Uzun yıllar Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ)’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Oyanık, burada görev yaptığı dönemde evsiz vatandaşların yaşadığı zorluklara yakından tanık oldu. Bu gözlemler, onun hayatında bir dönüm noktası oldu. İnsanların temel ihtiyaçlara ulaşmakta yaşadığı sıkıntılar karşısında kayıtsız kalamayan Oyanık, bireysel olarak yardım faaliyetlerine başladı.
AŞTİ’deki görevinden ayrıldıktan sonra kendini tamamen sosyal yardımlaşma çalışmalarına adayan Yasin Oyanık, kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Doğmamış bebeklerden üniversite öğrencilerine kadar geniş bir kesime destek sağlayan Oyanık, kısa sürede yüzlerce insanın hayatına dokundu. Bu bireysel çabalarını daha organize ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla “Ankara Abisi İyilik Derneği”ni kurdu. Dernek çatısı altında yürütülen faaliyetlerle yardım ağını büyüten Oyanık, toplumda dayanışma bilincinin güçlenmesine katkı sağladı.
Yaptığı yardımları sosyal medya üzerinden de paylaşan Oyanık, özellikle Instagram platformunda geniş bir kitleye ulaşarak hem farkındalık oluşturdu hem de daha fazla gönüllünün harekete geçmesine vesile oldu. Bugün Yasin Oyanık, “iyilik bulaşıcıdır” anlayışıyla hareket eden, bireysel çabaların nasıl büyük bir toplumsal etkiye dönüşebileceğinin canlı bir örneği olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ankara Abisi İyilik Derneği’ni geçtiğimiz yıllarda kurdu.
Dondurmam Gaymak: Gapital oyuncuları sete çıktı!
Yazar Yağmur Doğru'nun yeni kitabı ''Serzenişi Aşk'' okurlarla buluştu!
Siyer Eğitim Merkezi Diorama Müzesi kapılarını açtı!
Mesut Biçim'in albüm lansmanına yoğun ilgi!
Tan Taşçı ve Baha’dan sürpriz düet “Unuttum”
Lil Zey'den farklı bir aşk yorumu ''Muamma''
Habil Ceyhan'dan Harbiye'de yeni bir buluşma adresi!
Sibel Can'dan Naz Şenlendirici'ye duygusal sözler ''Sanki kızım gibi..''
Alternatif rock'ın sevilen isminden yeni single ''Beynimde karıncalar''
486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali coşkuyla kutlandı!